Ergo Winschoten

Ouderen

Ergotherapie behandelt, begeleidt en adviseert volwassenen die tengevolge van het ouder worden problemen ondervinden in het dagelijks leven.

ErgoWinschoten ondersteunt u met uw problemen om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bereiken.

Voorbeeld uit de praktijk

Een oudere vrouw woont op een bovenverdieping en kan na een korte ziekenhuisopname de trap niet meer af. Voor haar ziekenhuisopname ging ze elke dag de trap af en liep naar de supermarkt, keerde terug met de boodschappen en kookte haar eigen potje. Dat lukte niet meer en de thuiszorg regelde voor haar de maaltijden aan huis.

In nauwe samenwerking met de verpleging werd de ergotherapeut erbij gehaald die voor extra steunen in huis, een tweede trapleuning en een rollator zorgde. Ook de fysiotherapeut ging met mevrouw het traplopen oefenen. Mevrouw kon na verloop van tijd weer haar eigen boodschappen doen en zelf koken.

Hulp en advies

ErgoWinschoten brengt samen met u uw lichamelijke, geeestelijke mogelijkheden en wensen in kaart. Met deze gegevens gaan we samen – en vaak met mensen uit uw omgeving – aan de slag, zodat u al uw gewenste handelingen zo goed mogelijk kunt (blijven) uitvoeren. Vaak gaat het om eenvoudige maatregelen om dagelijkse activiteiten (zoals aan- en uitkleden, eten of boodschappen doen) mogelijk te maken. Daarnaast is de ergotherapeut gespecialiseerd in het analyseren en verbeteren van de leefomgeving. De ergotherapeut geeft aan welke aanpassingen (bijvoorbeeld aan de woning) wenselijk zijn. Ook helpen wij uw mantelzorgers met praktische adviezen.

Meer informatie voor mantelzorgers »